Skip to content

SCHRIJF JE IN!Jongste Componistendag 2024

De Jongste Componistendag

De Jongste Componistendag 2024 komt er weer aan! In samenwerking met theaters Flint en Scholen in de Kunst organiseren we op 6 april 2024 weer een spetterende editie van de Jongste Componistendag!

De jongste Componistendag 2024
De dag zal verdeeld zijn in twee delen; in de middag starten we in Scholen in de Kunst met een programma vol workshops en activiteiten waar er volop muziek kan worden gemaakt. Tegen het eind van de middag vertrekken we in een muzikale optocht richting de Aegtenkapel van Flint om daar het spetterende slotconcert te beleven. Tijdens dit concert beleven we van alles! De musici spelen interactieve en fantasievolle stukken met input van het publiek, we horen de resultaten van wat er die middag is gemaakt EN natuurlijk de premières van de stukken die gemaakt gaan worden in de componeercursus!

Kaarten voor het workshopprogramma en/of het feestelijke concert op 6 april zijn te koop via theaters Flint!

Leren Componeren – Componeerworkshop in samenwerking met Scholen In de Kunst!
De componeerworkshop is terug van weggeweest! Samen met Scholen In de Kunst Amersfoort organiseren we een compositieworkshop voor kinderen/jongeren van 8 tot 20 jaar. In deze workshop ga je een nieuw werk schrijven voor de bijzondere combinatie van Viool en Accordeon! In een reeks van 4 lessen leer je van alles over het bedenken en opschrijven van je eigen muziek; naast de compositielessen zal er ook een repetitie-sessie met de musici zijn waarbij ze de schetsen spelen en feedback geven.
En dat is natuurlijk niet alles! Want als je stuk af is zullen de fantastische musici Merel Vercammen en Wilco Oomkes de nieuwe stukken in première brengen tijdens de Jongste Componistendag 2024!

De lessen vinden plaats in het pand van Scholen in de Kunst aan het Eemplein in Amersfoort op onderstaande data:
3 februari – 14.00 tot 16.00
17 februari – 14.00 tot 16.00
9 maart – 14.00 tot 16.00
23 maart – 14.00 tot 16.00

Inschrijven voor deze cursus kan via Scholen in de Kunst via onderstaande link:
https://scholenindekunst.nl/muziek/leren-componeren

Heb je een vraag over de Jongste Componistendag of de cursus? Stuur ons vooral een mailtje! Je kunt ons bereiken op indeknop@gmail.com

Met dank aan onze partners: