Skip to content
De Jongste Componistendag
De Jongste Componistendag

Workshops & lezingen

Stichting in de Knop biedt een verscheidenheid aan muzikale workshops en lezingen die allemaal hun wortels hebben in het improviseren en componeren.

Zo verzorgd In de Knop workshops componeren, improviseren en muzieknoteren voor kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld de ‘opera componeren’-workshop waarin een groep samen aan de slag gaat om in één of meerdere middagen een mini-opera te maken. Wat komt er allemaal bij kijken? Een opera is niet alleen muziek maar natuurlijk ook tekst en (toneel)spel!
Of ‘het land van muziek’ waar er een hele wereld wordt gecreëerd met alleen maar muziek en geluiden. Wat spelen we? Een hele drukke stad, een school of supermarkt? Misschien spelen we de klanken van de natuur wel na. 

Maar ook workshops elektronische muziek maken; bouw je eigen (elektronische) instrument of leer hoe je beats maakt of (je eigen) liedjes opneemt.

Naast workshops gericht aan kinderen en jongeren geeft In de Knop ook workshops en lezingen voor (muziek)docenten die meer willen weten over het componeren met leerlingen.

Stichting In de Knop sluit ook graag aan bij activiteiten van culturele partners. Zo verzorgde Stichting In de Knop workshops voor o.a. de Keuris Composers Contest, Scholen in de Kunst Amersfoort en het Nederlands Silent Film Festival.

Stichting In de Knop zet zich in voor het tot stand komen van nieuwe muziek, met speciale aandacht voor de allerjongste componisten!

indeknop@gmail.com

© In de Knop 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

© In de Knop 2021