Skip to content

De Jongste Componistendag

Jaarlijks organiseren wij de Jongste Componistendag! Op deze dag kunnen alle kinderen tussen de 4 en 18 jaar deelnemen aan diverse workshops, activiteiten en concerten rondom componeren en improviseren. Het maakt niet uit of je nog nooit gecomponeerd hebt of al een echte mini-Mozart bent met 100 opusjes op je naam; de jongste componistendag is voor iedereen.

Ieder jaar hebben we workshops voor verschillende leeftijdsgroepen – jonge kinderen kunnen meedoen aan een improvisatiespel of samen met een professionele componist hun zelfbedachte muziek noteren, waarna ze hun net gemaakte partituren kunnen verfraaien met beschilderingen en tekeningen. De oudere kinderen en jongeren kunnen aan de slag met workshops rondom specifieke instrumenten, elektronische muziek, loopstations en muzieknotatie.

Ook nodigt In De Knop op deze jongste componistendagen graag muzikanten uit die werkzaam zijn in de hedendaagse muziekpraktijk. Zo is saxofonist Tom Sanderman te gast geweest als artist in residence bij de jongstecomponistendag 2019. Tom gaf een workshop rondom componeren voor de saxofoon en heeft tijdens het slotconcert een aantal wereldpremières van de jongste componisten gespeeld.

Voor de jonge componisten die een eigen stuk hebben geschreven is er een concert waar ze hun stuk voor kunnen aanmelden. De componisten spelen zelf hun stuk of het stuk wordt door de artist in residence of zelf meegenomen muzikanten gespeeld tijdens het afsluitende concert van de jongste componistendag.

Stichting In de Knop zet zich in voor het tot stand komen van nieuwe muziek, met speciale aandacht voor de allerjongste componisten!

indeknop@gmail.com

© In de Knop 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

© In de Knop 2021