Skip to content

Comité van aanbeveling

Hieronder stellen wij u voor aan ons comité van aanbeveling. Zij zijn professionals uit het werkveld die Stichting In De Knop een warm hart toedragen en onze boodschap onderstrepen.

Henry Kelder is pianist, componist en cultureel ondernemer. Hij is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Utrecht en zet zich onder anderen in voor nieuw gecomponeerde en geïmproviseerde muziek. Ook is hij de drijvende kracht achter de Havikconcerten in Amersfoort.

“Het belang van jongs af aan muziek te maken is al groot voor de ontwikkeling van het kind, maar zeker als ze nog eens zelf die muziek kunnen creëren. Het team van In de Knop begeleid dat op voorbeeldige wijze en hun werkwijze is uniek te noemen. Ze geven de kinderen echt iets waardevols mee voor de rest van hun leven.”

Anthony Fiumara is componist, musicoloog en was artistiek leider van Orkest de Volharding. Anthony is hoofdvakdocent compositie aan het FONTYS conservatorium in Tilburg. Als componist is hij veelvuldig bezig met de huid van het geluid.

“Iedereen is muzikaal, al lijkt dat soms een goed bewaard geheim. In De Knop laat kinderen op jonge leeftijd zelf muziek componeren en maken. De stichting kweekt zo de artiesten en de luisteraars van morgen. Muziek is bij hen een werkwoord, waar iedereen aan mee kan doen.”

Het Ragazze Quartet is het toonaangevende strijkkwartet van Nederland (en daarbuiten). In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

“Stichting In de Knop geeft een impuls aan een essentieel onderdeel van de menselijke capaciteit: het vermogen om je iets voor te stellen dat er nog niet is. In een tijd waarin kinderen met één druk op (die andere) knop álle muziek die ooit geschreven werd in hun koptelefoon kunnen hebben is het extra waardevol dat zulke goede en warme docenten als Anne-Maartje en Remy hen de kans geven om hun eigen fantasie te ontwikkelen.“

Stichting In de Knop zet zich in voor het tot stand komen van nieuwe muziek, met speciale aandacht voor de allerjongste componisten!

indeknop@gmail.com

© In de Knop 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

© In de Knop 2021