Skip to content

De Jongste Componistendag 2023!

De Jongste Componistendag is inmiddels een mooie, muzikale traditie geworden! En ook dit jaar jaar organiseren Stichting In de Knop en Flint tijdens de landelijke Kindermuziek een muzikale dag voor de jongste generatie muziekavonturiers!!

Tijdens de Jongste Componistendag 2023 kun je om 13:30 uur meedoen aan een workshop componeren én om 15.00 uur naar een voorstelling komen kijken! De voorstelling wordt gespeeld door ensemble But What About. Just Press Play is een spannende voorstelling in de vorm van een muziekspeeltuin, begeleid door live muziek van het ensemble. Al spelend komt het publiek erachter dat elk object een reactie heeft in de muziek. Door te bewegen op “het spelbord” maak je zelf een klank. Je maakt dus samen het concert. Zo wordt iedereen componist en dirigent. Een voorstelling voor kinderen van 6 tot 600 jaar oud!

Voordat de voorstelling begint is er voor de kinderen tussen de 6 en 12 jaar ook de mogelijkheid om mee te doen met de workshop componeren! In deze workshop gaan we samen een nieuw muziekstuk maken voor de muzikanten van ensemble But What About. We kunnen de muzikanten van alles vragen en laten doen en schrijven ons muziekstuk natuurlijk ook op! Deze gloednieuwe compositie verdient natuurlijk ook een première en zal worden gespeeld als voorprogramma van de voorstelling!

Zin om meer te doen dan alleen luisteren naar muziek? Kom dan naar de Jongste Componistendag op 1 april 2023 in de Aegtenkapel!

Kaartjes voor de workshops en/of het concert zijn te verkrijgen via de website van Flint!

Let op:
Je koopt een kaartje voor de voorstelling om 15.00 uur, de workshop componeren begint om 13.30 uur. 
Deelname aan de workshops zit bij je kaartje inbegrepen, maar aanmelden via indeknop@gmail.com is verplicht!

Programma
13:30 – 14:45 Workshop : aanmelden kan door een mail te sturen naar indeknop@gmail.com
15:00 – 16:00 Concert Jongste Componistendag – ‘Just Press Play’