Skip to content

‘so you think’ repetitie

Voordat de eerste reeks compositie-workshops voor ‘So You Think You Can Write a Strijkkwartet!?’ begon was het duidelijk geworden dat in ieder geval de eerste les begin Februari online plaats moest vinden. Waar we aanvankelijk nog de hoop hadden dat de lessen snel weer naar een offline-vorm mochten gaan bleken de maatregelen toch aan te houden; dit betekende voor de groep jonge Amersfoortse componisten dat de eerste 5 compositie-workshops online plaats zouden vinden. Ondanks dat het online moest waren de sessies onwijs goed en werkten de componisten keihard aan hun nieuwe composities.
Terwijl de stukken afgerond werden stond het plan om tijdens de laatst geplande sessie op 15 mei een repetitie te houden nog steeds overeind. De bedoeling was om een middag te organiseren waarop de jonge strijkkwartetten de jonge componisten zouden ontmoeten en samen de kersverse composities door te nemen. Maar het was spannend, zouden de maatregelen op tijd en genoeg versoepelen om deze dag mogelijk te maken? Het bleef lang zoeken naar wat er mogelijk zou zijn, maar toen kwam het verlossende woord! We mochten samenkomen in de grote zaal van theater Flint in Amersfoort om een gezamenlijke repetitie te houden!

De negen componisten en de jonge strijkkwartetten kwamen vol verwachting naar het theater toe en alle stukken werden doorgespeeld en van feedback voorzien. De wisselwerking tussen de jonge componisten en spelers was erg leuk om te zien en er werden goede tips gegeven. Sommige melodieën mochten bijvoorbeeld harder gespeeld worden, of meer legato, en tempo-aanduidingen en metronoom-cijfers werden nog net wat aangescherpt. En, wat zou een goede titel zijn voor dit stuk?

Met deze feedback zijn de componisten de laatste aanpassingen aan hun stukken gaan maken voor de feestelijke premiere tijdens het September Me festival!!

Kaartjes voor het concert zijn verkrijgbaar via de website van September Me!