Skip to content

Het Jongste Componistenconcert 2021

In onze vorige post heb je kunnen lezen dat Stichting In de Knop druk bezig was met het organiseren en voorbereiden van een online-editie van de jongste componistendag en hebben we je op de hoogte gebracht van de live-stream van het concert. Inmiddels hebben we 14 kersverse composities binnen gekregen van de jongste componisten uit het hele land en staat alles klaar om er op 18 april een groot feest van te maken!!

In samenwerking met Flint wordt het een prachtig concert met een waanzinnig decor en de allerbeste spelers! Naast de 14 ingezonden composities worden er nog 2 groepscomposities gespeeld die samen met de deelnemers van de online workshops zijn gemaakt. Al deze muziek gaat uitgevoerd worden door de geweldige muzikanten van ensemble TROMPO, altviolist en componist Oene van Geel en onze eigen Anne-Maartje Lemereis op piano!
En, alsof dat nog niet genoeg is komt niemand minder dan muziekliefhebber en radio en TV-presentatrice Dieuwertje Blok het concert presenteren! Dit concert wilt u dus absoluut niet missen!

Zondag 18 april kun je om 14.00 genieten van een prachtig livestream-concert vol premieres! Het bekijken van de livestream is gratis en zal te volgen zijn vanaf de website van Flint via deze pagina: https://flint.nl/programma/seizoen-20-21/kindermuziekweek-jongste-componistendag/

De livestream van het concert wordt aangeboden door theater Flint. Wij zijn ontzettend dankbaar voor onze samenwerkingspartners bij het realiseren van de workshops en het concert. Zonder de inzet en steun van Flint en Holland Opera hadden de workshops en het concert niet op deze schaal en wijze plaats kunnen vinden. We zijn Flint in het bijzonder enorm dankbaar voor het faciliteren van het concert en de livestream en zijn enorm blij met deze samenwerking!

Een bijzonder dankjewel gaat naar Gon Scheelings-Thijssen voor haar postume bijdrage aan het verwezenlijken van het concert.

Ook willen wij ons bestuur bedanken voor hun inzet en hulp om meer kinderen te laten componeren!

We hopen dat je kijkt en luistert!