Skip to content

De Jongste Componistendag 2021 online-editie!

De Jongste Componistendag

Stichting In de Knop biedt jou de kans jouw compositie gespeeld te krijgen tijdens een concert! Heb jij een muziekstuk gemaakt en zou je dat weleens in een concert terug willen horen? Stuur het naar ons en dan gaan wij dat voor je regelen! Hieronder vind je alle informatie.

Het is alweer bijna tijd voor de Jongste Componistendag: het jaarlijkse festival voor de jongste componisten! Door de aanhoudende maatregelen kunnen we helaas niet ‘in het echt’ samenkomen. Daarom heeft Stichting In de Knop besloten dit jaar een online editie te organiseren!
Maar, online betekent niet minder groots! Stichting In de Knop organiseert dit jaar meerdere activiteiten verspreid over 3 weekenden! Hiervoor werken we samen met Flint Amersfoort, Holland Opera en de Kindermuziekweek!

Wat is er te doen?

Op 3 april geven we van 11.00 tot 12.00 een compositie workshop in samenwerking met Flint Amersfoort! In deze workshop gaan we je allerlei tips en trucs leren om aan de slag te gaan met componeren! Tijdens de workshop maken we samen een stuk voor piano dat gespeeld gaat worden tijdens het jongste componistenconcert op 18 april. Is de workshop bevallen? Je kunt je ook inschrijven voor een 1-op-1 compositieles via zoom op 11 april!
Aanmelden voor deze workshop kan binnenkort via de website van Flint!

Op zondag 11 april biedt In de Knop een online compositie programma aan tijdens de Kindermuziekweek! Aan het begin van de middag is er een groepsworkshop waarbij we samen gaan kijken naar een aantal manieren om een compositie te maken. Hoe doe je dat nou, iets bedenken en dan opschrijven? Afsluitend maken we gezamenlijk een compositie die gespeeld gaat worden op het concert op 18 april! Tussen 13.00 en 17.00 is er de mogelijkheid om een compositieles te krijgen van *15 tot 20 minuten via zoom. (*afhankelijk van het aantal deelnemers).

Op zondag 18 april organiseert Stichting In de Knop een live-stream-concert met alleen maar premieres! En jouw stuk kan daar bij zitten! Geef je op en stuur je compositie naar ons toe en wij zorgen ervoor dat het een prachtige eerste uitvoering krijgt die jij kunt bekijken beluisteren tijdens onze live-stream!
Voor dit concert werken we samen met het jonge ensemble TROMPO en Altviolist Oene van Geel.

Wie kan er mee doen en wat voor stukken kun je insturen?
Alle componisten onder de 18 jaar die iets hebben geschreven mogen mee doen! Om plek te geven aan zoveel mogelijk premieres zijn we op zoek naar stukken van maximaal 3 minuten. Je stuk mag voor de bezetting van TROMPO zijn (fluit, viool en contrabas) maar het mag ook voor de altviool van Oene van Geel, solo piano of een combinatie van deze instrumenten zijn! Als je een stuk hebt voor een andere bezetting mag je het arrangeren voor de een combinatie van deze instrumenten.
Heb je wel een compositie die je gespeeld wil hebben tijdens het concert, maar is het niet geschreven voor fluit, viool, contrabas of piano? Geen probleem! Stuur het ons op en wij zorgen dat het gespeeld kan worden! Ook belangrijk: composities die al een keer gespeeld zijn mogen natuurlijk ook gewoon meedoen!

Aanmelden
Wil jij mee doen aan de workshops op 11 april of het concert op 18 april? Stuur dan een mailtje naar indeknop@gmail.com waarin je aangeeft met welke onderdelen je mee wilt doen!

Voor de workshop op 3 april en het concert op 18 april kun je je binnenkort aanmelden via de website van Flint!

De laatste dag om je aan te kunnen melden voor de workshops en/of het concert is maandag 5 april.

De Jongste Componistendag 2021 wordt georaniseerd in samenwerking met Flint Amersfoort, Holland Opera en de Kindermuziekweek.