Skip to content

In de Knop x so you think you can write a strijkkwartet

Op zaterdag 6 februari start de 6-delige workshopreeks ‘So you think you can write a Strijkkwartet’ als samenwerking van In de Knop met het Ragazze Quartet, September Me Festival en Scholen in de Kunst Amersfoort.
Acht jonge componisten gaan onder leiding van docenten Remy Alexander en Anne-Maartje Lemereis hun eerste eigen strijkkwartet componeren. De nieuwe werken gaan in op zondag 26 september in premiere tijdens September Me Festival

‘So you think you can write a Strijkkwartet’ is breder dan deze workshopsreeks in Amersfoort. Ook in Amsterdam en Den Bosch zullen vergelijkbare trajecten starten. Zo verzamelen we gedurende heel 2021 nieuwe strijkkwartetten van de jongste componisten in ons land! De grote finale vindt plaats in 2022 op de Strijkkwartet Biënnale in Amsterdam!